Sigurnost na stazama
Strana 2 od 3 • Delite •
Strana 2 od 3 •
1, 2, 3 
Re: Sigurnost na stazama
Ej stvarno nije loš primjer, pogledajte bolje (ja nisam) kolika rupa ispod mreže! Ha. Bez veze, skroz bez veze...

Poslednji put izmenio supra dana Februar 5th 2009, 10:09, izmenio ukupno 2 puta

supra- Jahorina | Info Forum

- Broj poruka: 2058
Godina: 35
Mjesto: Switzerland
Hobi: Jagnjetina
Ski/Bord: Burton Vapor
Datum upisa: 23.12.2008

a ti supra prvom prilikom pronadji putic pa slikaj iz drugog ugla, ali bojim se posto si border
ako se zaustavis trebace ti neki skijas da ponovo krenes
ako se zaustavis trebace ti neki skijas da ponovo krenes

tanana- Member

- Broj poruka: 132
Godina: 30
Ski/Bord: ski
Datum upisa: 16.01.2009
supra ::Ej stvarno nije loš primjer, pogledajte bolje (ja nisam) kolika rupa ispod mreže! Ha. Bez veze, skroz bez veze...
Na slici se ne vidi, ali na pocetku ovog dijela je velika krivina ako ne usporis tesko ces skrenuti, a onda je suma tvoja
a dole te ceka velika provalija
ZNACI OPREZ

tanana- Member

Mislim da bi preživeo samo da me medo Brundo ne dočeka raširenih šapica :biggrin:
Šalu na stranu, mreža je loše postavljena!
Šalu na stranu, mreža je loše postavljena!

supra- Jahorina | Info Forum

- Broj poruka: 2058
Godina: 35
Mjesto: Switzerland
Hobi: Jagnjetina
Ski/Bord: Burton Vapor
Datum upisa: 23.12.2008

Seta se lisica po Jahorini kad cuje kukuriku iz sume tamo pored one ograde....zastane a ono ponovo kukuriku iz sume...preskoci lisica onu ogradu i pravo u sumu kad tamo medo Brundo...uvati nju medo Brundo i hopa-cupa dva sata...rascupana lisica nekako se odtetura iz one sume dole a medo Brundo lezi,zapalio cigaru pa kaze;Od kada sam naucio ove strane jezike riba kao u prici
eto potrudio sam se da ne bude ispricano vulgarno a opet upozorenje u vezi one ograde tamo

eto potrudio sam se da ne bude ispricano vulgarno a opet upozorenje u vezi one ograde tamo

alfa- Full Member

- Broj poruka: 368
Datum upisa: 25.12.2008
sem tih zastitnih sundjera potrebno je i par znakova postaviti po jahorini tipa saobracajnih... mnogo ljudi dolazi prvi put pa i neznaju da se neke staze spajaju i to pod uglom od 90 stepeni.. npr poljice kod pegija leva i desna staza (licno sam prisustvovao za vikend direktnom sudaru bordera i skijasa) ni jednom nije bilo dobro ili silazak sa zice (prace) kod zlatnih zita i pravac ka srusenom hotelu vucko!!! par trouglova ili upozorenje nebi bilo zgoreg postaviti!!!!

suma.ker- God Member

- Broj poruka: 953
Godina: 33
Mjesto: Novi Sad
Hobi: piletina
Datum upisa: 24.12.2008

MISLIM DA SI U PRAVU...
ima na stazama zaista opasnih mesta gde se često dešavaju sudari,par znakova nije teško postaviti,a članovi GSS znaju najbolje koja su to mesta...
ima na stazama zaista opasnih mesta gde se često dešavaju sudari,par znakova nije teško postaviti,a članovi GSS znaju najbolje koja su to mesta...

gagi- Jahorina | Info Forum

- Broj poruka: 962
Ski/Bord: bord
...a oni opet tvrde ( na tv) da su staze oznacene i osigurane po Evro standardima :buehehe:
To valjda za one koji nikad nisu bili, pa ne znaju

tanana- Member

tanana ::...a oni opet tvrde ( na tv) da su staze oznacene i osigurane po Evro standardima :buehehe:
Samo neka je snega i samo vopra jarani:))

Lala- Junior Member

- Broj poruka: 35
Mjesto: Futog
Ski/Bord: Bord
Datum upisa: 28.01.2009
tanana ::...a oni opet tvrde ( na tv) da su staze oznacene i osigurane po Evro standardima :buehehe:
da je to tako kako kažu ne bi ja svakog maglovitog dana na Jahorini skupljao izgubljene turiste između OgorjeliceI i II koji lutaju po stazama kao "guske u magli" jer ne mogu da se orijentišu,a znakova je veoma malo za onoliki prostor...

gagi- Jahorina | Info Forum

- Broj poruka: 962
Ski/Bord: bord
Kada je rijec o znakovima mislim da su najpotrebniji oni za ogranicenje brzine. Prethodni vikend je bila velika guzva na stazama i tad treba posebno voditi racuna o brzini, a sama sam bila svjedok "prolijetanja" pojedinih skijasa koji su jos djelovali vrlo nesigurno i na kraju naravno zavrsili neslavno.
Na Ogorjelici 2 su izlijetali kao iz katapulta da je bilo strasno naci se u blizini, a tu je bilo i male djece.
Slozicete se da se brzinom ne dokazuje skijasko umijece nego se samo izaziva nesreca :no:
Sto je najzalosnije oni koji najvise jure su pretezno losi skijasi koji znaju samo pravo pa sta bude
Na Ogorjelici 2 su izlijetali kao iz katapulta da je bilo strasno naci se u blizini, a tu je bilo i male djece.
Slozicete se da se brzinom ne dokazuje skijasko umijece nego se samo izaziva nesreca :no:
Sto je najzalosnije oni koji najvise jure su pretezno losi skijasi koji znaju samo pravo pa sta bude

tanana- Member

tanana ::Kada je rijec o znakovima mislim da su najpotrebniji oni za ogranicenje brzine. Prethodni vikend je bila velika guzva na stazama i tad treba posebno voditi racuna o brzini, a sama sam bila svjedok "prolijetanja" pojedinih skijasa koji su jos djelovali vrlo nesigurno i na kraju naravno zavrsili neslavno.
Mislim da se ništa ne bi poboljšalo, jer takvim kretenima znakovi bi dali još više samopouzdanja za kršenje pravila i ugrožavanje drugih skijaša!

info-jahorina- Info Jahorina Forum

- Broj poruka: 726
Hobi: web
Ski/Bord: Bord
Datum upisa: 22.12.2008

Evo jedan predlog da Jahorina moze da prenese ovima iz OC....naime sada kada na fotkama vidimo te silne radove i masine hteo sam da podsetim da jednu moju sugestiju u vezi poboljsanja staza.Kada su vec masine gore mozda ne bi bilo lose pokusati malo izravnati pojedine delove staze a tu narocito mislim na prelomnicu na Ogorjelici I(kafana kod Save) gde se konstantno pojavljuje ledena ploca i izaziva gomilu problema i padova.Ako me dobro secanje sluzi tu su za dve godine bile dve opasne povrede...ako bi se samo malo ispeglala prelomnica mislim da se ne bi stvarala ledena ploca.To je samo predlog jer ima jos par takvih delova staza a ako su masine vec gore mozda je pravo vreme da se to uradi jer ne zahteva neke velike radove...pozz 

alfa- Full Member

- Broj poruka: 368
Datum upisa: 25.12.2008
U OC centru se razmišlja o problemu staza tako da već rade određene projekte oko proširenja i uređenja staza. U naredenom periodu može se očekivati i aktivan rad po ovom problemu. Što se tiče leda na prelomnici, to se ledi na početku od strane radnika OC, kako ta tako i sve druge prelomnice, kako bi moglo da se skija. Da se ne uradi tako do 11 sati ne bi imao nimalo snijega na prelomnicama. Gotovo svi skijaši i borderi staju odnosno koče na prelomnicama.

JAHORINA- Info Jahorina Forum

- Broj poruka: 2082
Godina: 41
Mjesto: JAHORINA
Hobi: SKIJANJE
JAHORINA ::U OC centru se razmišlja o problemu staza tako da već rade određene projekte oko proširenja i uređenja staza. U naredenom periodu može se očekivati i aktivan rad po ovom problemu. Što se tiče leda na prelomnici, to se ledi na početku od strane radnika OC, kako ta tako i sve druge prelomnice, kako bi moglo da se skija. Da se ne uradi tako do 11 sati ne bi imao nimalo snijega na prelomnicama. Gotovo svi skijaši i borderi staju odnosno koče na prelomnicama.
Sasa jel neka staza prosirena kad su vec tolke masine se vrzmale po planini ovih meseci... ima li nekih novosti sa samih staza?

suma.ker- God Member

- Broj poruka: 953
Godina: 33
Mjesto: Novi Sad
Hobi: piletina

Strana 2 od 3 •
1, 2, 3 
Strana 2 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu