Pitanje & Odgovor
Strana 4 od 6 • Delite •
Strana 4 od 6 •
1, 2, 3, 4, 5, 6 
Re: Pitanje & Odgovor
gabrijelos ::Datum je relativna stvar
Otvorenje ovisi samo i iskljucivo o prognozi i snijegu
Ako 20.12 ne bude snijega mogu otvoriti jedino kapiju, a isto tako ako za 2 tjedna zapada dobar snijeg, ljudi ce navaliti i otvoriti ce sezonu
Gabri 14 godina idem na Jahorinu i znam sta pricam

suma.ker- God Member

- Broj poruka: 953
Godina: 33
Mjesto: Novi Sad
Hobi: piletina
Ski/Bord: ski
Datum upisa: 24.12.2008

suma.ker ::gabrijelos ::Datum je relativna stvar
Otvorenje ovisi samo i iskljucivo o prognozi i snijegu
Ako 20.12 ne bude snijega mogu otvoriti jedino kapiju, a isto tako ako za 2 tjedna zapada dobar snijeg, ljudi ce navaliti i otvoriti ce sezonu
Gabri 14 godina idem na Jahorinu i znam sta pricam
Krivo smo se razumjeli i ne sumnjam u tvoje iskustvo, ja sam mislio na prvo pokretanje zica
Zadnjih godina Jahorina nema kao drugi centri 3mj unaprijed definiran datum otvaranja sezone na neki datum, ili mozda imaju ali ako npr 23-25.11 bude zapadao snijeg onda ce otvaranje biti 28.11 i 20.12 pada u vodu.
A jos uvijek stojim iza rijeci da ako 20.12 ne bude snijega da ce otvoriti kapiju a ne sezonu

gabrijelos- God Member

- Broj poruka: 1035
Godina: 28
Mjesto: Osijek

Sve to stoji i sasvim je normalno da će kao i uvjek, ako bude snijega, žice biti pokrenuti ranije.
Znajte da svako skijalište ima datum zvaničnog otvaranja sezone.
Šta znači zvaničan datum otvaranja i čemu služi?
Primjer: Ako 16.12 napada 2 metra snijega, a zvanično otvaranje skijališta je 20.12, oc jahorina ili neko neko drugo skijalište NIJE prisiljeno da otvori sezonu 17.12 kako bi zadovoljila sve ljubitelje skijanja, ali zato 20.12 JESTE. A ako snijega 20.12 nema, onda nikom ništa, tu niko nikome ne može da pomogne.
Znajte da svako skijalište ima datum zvaničnog otvaranja sezone.
Primjer: Ako 16.12 napada 2 metra snijega, a zvanično otvaranje skijališta je 20.12, oc jahorina ili neko neko drugo skijalište NIJE prisiljeno da otvori sezonu 17.12 kako bi zadovoljila sve ljubitelje skijanja, ali zato 20.12 JESTE. A ako snijega 20.12 nema, onda nikom ništa, tu niko nikome ne može da pomogne.

supra- Jahorina | Info Forum

- Broj poruka: 2044
Godina: 35
Mjesto: Switzerland
Hobi: Jagnjetina
Ski/Bord: Burton Vapor
Datum upisa: 23.12.2008

supra ::Sve to stoji i sasvim je normalno da će kao i uvjek, ako bude snijega, žice biti pokrenuti ranije, ali znajte da svako skijalište ima datum zvaničnog otvaranja sezone.
Primjer: Ako 16.12 napada 2 metra snijega, a zvanično otvaranje skijelišta je 20.12, oc jahorina ili neko neko drugo skijalište NIJE prisiljeno da otvori sezonu 17.12 kako bi zadovoljila sve ljubitelje skijanja, ali zato 20.12 JESTE. A ako snijega 20.12 nema, onda nikom ništa, tu niko nikome ne može da pomogne.
sve je to logicno ,ali proteklih godina sezona je otvarana 29.11 (oko) i ako ima 15cm snega....

suma.ker- God Member

Tako će valjda i ove godine da bude. Ja vam velim da je zvanični početak sezone 20.12, a ne otvaranje. Moja greška ako sam napisao otvaranje.

Da li neko moze da mi kaze koliko odprilike kosta iznajmljivanje borda i cizama dnevno?
majab- visitor

- Broj poruka: 1
Datum upisa: 16.11.2009
majab ::Da li neko moze da mi kaze koliko odprilike kosta iznajmljivanje borda i cizama dnevno?
Prosle godine je kostalo od 6 do 8 eura dan, zajedno...

Hammer- Senior Member

- Broj poruka: 809
Godina: 36
Ski/Bord: ex ski, Bord :)
Datum upisa: 25.12.2008

supra ::Tako će valjda i ove godine da bude. Ja vam velim da je zvanični početak sezone 20.12, a ne otvaranje. Moja greška ako sam napisao otvaranje.
http://www.info-jahorina.net/skijaliste-f1/zvanicno-otvaranje-sezone-oc-jahorina-t266.htm#6450

Jesu li plaćeni radnici oc-jahorina kada ne rade, odnosno kada nema snijega?

supra ::Jesu li plaćeni radnici oc-jahorina kada ne rade, odnosno kada nema snijega?
njih 20-aK su stalni radnici i imaju platu tokom cijele godine dok su ostali sezonski radnici i angažuju se tokom sezone

JAHORINA- Info Jahorina Forum

- Broj poruka: 2082
Godina: 41
Mjesto: JAHORINA
Hobi: SKIJANJE
JAHORINA ::supra ::Jesu li plaćeni radnici oc-jahorina kada ne rade, odnosno kada nema snijega?
njih 20-aK su stalni radnici i imaju platu tokom cijele godine dok su ostali sezonski radnici i angažuju se tokom sezone
Znači to je najbolji posao na svijetu, a ne onaj čuvanje australijskog ostrva

supra ::JAHORINA ::supra ::Jesu li plaćeni radnici oc-jahorina kada ne rade, odnosno kada nema snijega?
Znači to je najbolji posao na svijetu, a ne onaj čuvanje australijskog ostrva
kakav si ti kralj!

suma.ker- God Member

Zar nije trebalo da se održi alpsko ski takmičenje datuma:
02.01.10. SL OP SK Jahorina
03.01.10. GS OP SK Jahorina
a sutra
16.01.10. GS OP Istočno Sarajevo
šta je sa ovog prvog, hoće li biti održano i kad? A ovo zakazano za sutra pretpostavljam da hoće.
a sutra
šta je sa ovog prvog, hoće li biti održano i kad? A ovo zakazano za sutra pretpostavljam da hoće.

xeme- Junior Member

- Broj poruka: 23
Datum upisa: 28.03.2009
xeme ::Zar nije trebalo da se održi alpsko ski takmičenje datuma:
a sutra
Sve trtke su odgođene do daljnjeg....

JAHORINA- Info Jahorina Forum

- Broj poruka: 2082
Godina: 41
Mjesto: JAHORINA
Hobi: SKIJANJE
Pozdrav!
Dolazim na Jahorinu 6.2. po prvi put i trebao bi mi instruktor za bord, za dva ili tri dana, pa me zanima kako tamo doci do njega ili kome se obratiti.
Hvala unapred!
Dolazim na Jahorinu 6.2. po prvi put i trebao bi mi instruktor za bord, za dva ili tri dana, pa me zanima kako tamo doci do njega ili kome se obratiti.
Hvala unapred!
adwarf- visitor

- Broj poruka: 7
Datum upisa: 16.01.2010
Strana 4 od 6 •
1, 2, 3, 4, 5, 6 
Similar topics» pitanje za strucnjaka
» Pitanje???
» Pitanje vezano za alarm i cb!
» Dvogrli karburator ili EFI, pitanje je sad?
» Blic pitanja
» Pitanje???
» Pitanje vezano za alarm i cb!
» Dvogrli karburator ili EFI, pitanje je sad?
» Blic pitanja
Strana 4 od 6
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu