Snježni topovi produžavaju sezonu na Jahorini

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

InfoJahorina Snježni topovi produžavaju sezonu na Jahorini

Počalji od supra taj Mart 2nd 2010, 12:49

Olimpijski centar "Jahorina" ove sedmice raspisaće međunarodni javni poziv za realizaciju projekta zasnježavanja skijaške staze Prača, s predviđenim izlazima na kritične prevoje na stazama Ogorjelica 1 i 2.

Nadzorni odbor Olimpijskog centra usvojio je na posljednjoj sjednici tendersku dokumentaciju za ovaj projekat, koji između ostalog podrazumijeva snježne topove, potvrdio je direktor OC "Jahorina", Branko Koroman, kazavši da je riječ o nastavku investicionog plana koji je Skupština akcionara ovog društva usvojila još 2008. godine.

- Poslije uspješnog završetka prve faze izgradnje šestorosjednih žičara i njihovog puštanja u rad, pred nama je zadatak da realizujemo drugu fazu ovog velikog projekta, odnosno da izgradimo garaže i neke dodatne elemente kako bismo povećali kapacitet žičara za još po hiljadu skijaša na sat. Takođe, krećemo u susret realizaciji veoma važnog projekta zasnježavanja, koji će poboljšati kvalitet ponude Jahorine kao cjelokupne turističke destinacije, te donijeti svojevrsnu bezbjednost u smislu trajanja skijaške sezone - objasnio je Koroman.

On je kao veoma bitnu činjenicu istakao da su već u startu, tenderskom dokumentacijom koju su usvojili članovi Nadzornog odbora OC "Jahorina", pred sve potencijalne izvođače projekta zasnježavanja postavljeni visoki zahtjevi u tehničkom smislu, čime je svima jasno stavljeno do znanja da je krajnji cilj da se projekat realizuje po ugledu na slične poduhvate u vodećim zimskim centrima u regionu i Evropi.

- Postavljeni su zaista visoki tehnički standardi i stoga očekujemo da će se za izvođenje projekta zasnježavanja prijaviti vodeće svjetske kompanije u ovoj oblasti, baš kao što je to bio slučaj i prilikom izgradnje novih šestorosjeda - rekao je Koroman. On se nada da bi cijeli posao trebalo da bude uspješno okončan do kraja ove godine, u najboljem slučaju početkom decembra. To je želja svih zaposlenih u OC "Jahorina", jer bi to predstavljalo najbolju uvertiru u narednu zimsku turističku sezonu.

- To su naša optimistična očekivanja, ali ne bi trebalo zanemariti činjenicu da dinamika realizacije projekta zasnježavanja zavisi i od rada institucija i subjekata koji se nalaze u svojevrsnom lancu pripreme i oživotvorenja ovog projekta - rekao je Koroman. fokus

supra
Jahorina | Info Forum
Jahorina | Info Forum

Broj poruka: 2058
Godina: 35
Mjesto: Switzerland
Hobi: Jagnjetina
Ski/Bord: Burton Vapor
Datum upisa: 23.12.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.info-jahorina.net

Nazad na vrh Ići dole

InfoJahorina Re: Snježni topovi produžavaju sezonu na Jahorini

Počalji od zidoo taj Mart 2nd 2010, 13:50

aaaaaaaaaaa .... sta ce sad, kupiti 3 topa da navlace snjeg na prelomnicu, hahaha ne mogu da vjerujem ...

Bolje da zasnjeze jednu citavu stazu nego dve po pola, usput kad provuces topove na jednu stazu nije tesko organizovat' ni nocno skijanje ... ali ipak to je jahorina ...

zidoo
Member
Member

Broj poruka: 103
Ski/Bord: Ride Agenda
Datum upisa: 19.01.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od supra taj Mart 2nd 2010, 14:27

zidoo zbog tebe sam članak pročitao 3 puta da bi našao frazu "sta ce sad, kupiti 3 topa da navlace snjeg na prelomnicu" !

supra
Jahorina | Info Forum
Jahorina | Info Forum

Broj poruka: 2058
Godina: 35
Mjesto: Switzerland
Hobi: Jagnjetina
Ski/Bord: Burton Vapor
Datum upisa: 23.12.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.info-jahorina.net

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od JAHORINA taj Mart 2nd 2010, 15:31

zidoo ::aaaaaaaaaaa .... sta ce sad, kupiti 3 topa da navlace snjeg na prelomnicu, hahaha ne mogu da vjerujem ...

Bolje da zasnjeze jednu citavu stazu nego dve po pola, usput kad provuces topove na jednu stazu nije tesko organizovat' ni nocno skijanje ... ali ipak to je jahorina ...

Zasnježavaju čitavu praču i dio staze Ogorjelica I i II do prelomnica, a ovo je takođe navedeno i u tekstu...

JAHORINA
Info Jahorina Forum
Info Jahorina Forum

Broj poruka: 2082
Godina: 41
Mjesto: JAHORINA
Hobi: SKIJANJE
Ski/Bord: ski
Datum upisa: 24.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od gabrijelos taj Mart 2nd 2010, 15:33

za pocetak je dobro da i 1/4 staze zasnijeze a ako bude cijela Praca to ce biti super s obzirom da se tamo moze skijati i kad je jak vjetar

ali kako ide s vremenom, mozda bolje stavljati topove na zelju i olimpik smile

po meni je najisplativije staviti na Poljice, tamo ima najvise skijasa, tamo je i nocno a i kad vjetar piri moze raditi lift

gabrijelos
God Member
God Member

Broj poruka: 1040
Godina: 29
Mjesto: Osijek

Pogledaj profil korisnika http://www.info-jahorina.net/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od suma.ker taj Mart 2nd 2010, 15:37

Kako se sve radi ne bi me cudilo da uvezu neki glecer sa Alpa... Kad u Bosni postoje piramide mogao i bi i glecer da se uveze :D

suma.ker
God Member
God Member

Broj poruka: 953
Godina: 33
Mjesto: Novi Sad
Hobi: piletina

Pogledaj profil korisnika http://www.corona-nekretnine.in.rs/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od JAHORINA taj Mart 2nd 2010, 15:39

gabrijelos ::za pocetak je dobro da i 1/4 staze zasnijeze a ako bude cijela Praca to ce biti super s obzirom da se tamo moze skijati i kad je jak vjetar

ali kako ide s vremenom, mozda bolje stavljati topove na zelju i olimpik smile

po meni je najisplativije staviti na Poljice, tamo ima najvise skijasa, tamo je i nocno a i kad vjetar piri moze raditi lift

Vidi Gabrijelos na Prači već postoji akumulacija za vodu. To je staza koju skijaši/borderi najviše vole a koja je najmanje u funkciji.. Mislim da je ovo pametan potez jel će Prača rasteretiti sve ostale staze... Što se tiče noćnog skianje ono se sada može staviti u na Željin lift jel je rasvjeta demontirana sa Poljica tako da nije važno gdje će je montirati. Važno je samo da je montiraju i da ponovo zaživi noćno skijanje..

JAHORINA
Info Jahorina Forum
Info Jahorina Forum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zidoo taj Mart 2nd 2010, 15:40

@suma.ker
cuj uvoziti, mi cemo to otrkiti smile

zidoo
Member
Member

Broj poruka: 103
Ski/Bord: Ride Agenda
Datum upisa: 19.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od miko taj Mart 2nd 2010, 19:27

"Postavljeni su zaista visoki tehnički standardi i stoga očekujemo da će se za izvođenje projekta zasnježavanja prijaviti vodeće svjetske kompanije u ovoj oblasti, baš kao što je to bio slučaj i prilikom izgradnje novih šestorosjeda - rekao je Koroman."

Je li treba da ocekujemo opet neku "svjetsku" kompaniju koja ce vaditi licencu u januaru?

miko
visitor
visitor

Broj poruka: 8
Datum upisa: 20.10.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od JAHORINA taj Mart 2nd 2010, 21:08

Dajte ljudi malo optimizma ...

JAHORINA
Info Jahorina Forum
Info Jahorina Forum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od gabrijelos taj Mart 3rd 2010, 11:47

ja sam optimist najveci, biti ce svega jedino je pitanje vremena posebno onog sto se mjeri satom :D
samo naprijed sa svim novitetima i ulaganjima

gabrijelos
God Member
God Member

Broj poruka: 1040
Godina: 29
Mjesto: Osijek

Pogledaj profil korisnika http://www.info-jahorina.net/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od alfa taj Mart 3rd 2010, 12:27

JA CASTIM SA POLA KILE OPTIMIZMA I KILU PECENJA :D

alfa
Full Member
Full Member

Broj poruka: 368
Datum upisa: 25.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mitarijus taj Mart 5th 2010, 10:10

JAHORINA ::Dajte ljudi malo optimizma ...

Evo sta je optimizam:
Otisao sam na dve nedelje na Jahorinu (od 13.02 do 27.02) u nadi da ce sve biti kako je i receno. Svi koji su bili skepticni sam bodrio i jedva sam cekao samo da krenem vise na tu planinu!!!!

E sada...srece sam imao da je sestosed proradio i to upravo tog istog dana kada sam i dosao kao i da se cena skipass-a smanjila ali na kraju kada sve sagledam najzadovoljniji bih bio da sestosed na poljicama nisu ni pokretali,a cenu skipass da nisu ni smanjivali zarad bolje organizovanosti kao i same zastite nas koji se board-ujemo ili ti skijamo!!!
Stekao sam utisak kao da sam i dalje pod vlasti Slobodana Milosevica......restrikcije struje,bahato ponasanje ovih na motornim sankama (tu ne mislim na redare) koji se vozikaju (i to u koloni po njih 5-6) po stazama dok radi zica,konstantim stajanjem sestoseda na poljicama (o tome bih mogao da pisem eseje).....i...najaca sramota od svih....iznenadila nova kolicina snega ove sto pustaju sestosed!!!!
Palo nekih 40-ak cm u nedelju 21.02. i mi kao ozareni sjurismo oko 8:45h u nadi da se spustimo prvi (radnja se desava na poljicama). Ovi iz obezbedjenja su bili vec tamo ali ovih sto sede u kucici ni od korova (dosli su tacno u 9h). Proslo 15min kad ovi utvrdjuju da im se sestosed zaledio i da bih to trebalo nekako da se resi!!! Naravno ljudi je sve vise i vise...lagano se okupljaju i svi isto komentarisu (zasto nisu dosli sat vremena ranije pa lepo pripremili sve ovo). Tada krece debata...pocinju svi zaposleni da se prave pametni oko nadleznosti i krivice i nakon nekih 30-ak minuta zakljucuju da ce ipak morati da osposobe dvosed koji nije radio nekih 5-6 dana. Tada pocinju da pripremaju teren...znaci ciscenje prilaza,postavljanje mreze i ciscenje dvoseda. I to je sve tako polako trajalo da sam stekao utisak da su noc pre te svi zaposleni dooobro napili i da jednostavno ujutru nisu mogli da funkcionisu. Sve u svemu zica je krenula sa radom nesto pre 11h,a sta mislite kada je bio kraj.....pa naravno u 15:45h !!!!

....a topovi,pa jel i to sada jos jedna sprdnja koja ce biti tu ali nece raditi jer ce joj non-stop nesto faliti???
Iskreno,da bi sve profunkionisalo kako treba,potrebno je vise od 80% ljudi promeniti i dok do toga nedodje mi cemo i dalje imati cemu da se smejemo i sta da pljujemo.

Mitarijus
Junior Member
Junior Member

Broj poruka: 30
Datum upisa: 25.09.2009

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu